8-9-2021         Talentenmiddag weer gestart!

 

Vandaag zijn we gestart met de talentenmiddag. Er is gewerkt aan programmeren, meuk is leuk (oude spullen opnieuw vorm geven), muziekles, dammen, toekomsthuis bouwen van Lego en handvaardigheid.

 

3-9-2021

‘Buitengewone’ schoolreis groep 6/7/8 Ten Darperschoele Wapse

 

Wapse – De 19 kinderen van groep 6-7-8 van de Ten Darperschoele hebben dit jaar een zeer bijzondere schoolreis gehad. Op woensdag 1 september vertrok de groep onder begeleiding van hun meesters (Freek van Iersel en Henry Wolbrink) te voet van hun school in Wapse. Bepakt en bezakt met rugzakken, eten en drinken vertrok de groep om drie dagen later op vrijdag 3 september weer bij school terug te komen.

 

Gedurende de ‘trektocht’ hebben de kinderen en hun begeleiders overnacht in het Drents Friese Wold. Gedurende de eerste nacht hebben de kinderen hun eigen schuilplaatsen (shelters) gebouwd en hier ook geslapen. Het slapen in de open lucht werd door de kinderen als zeer bijzonder ervaren. Het weer zat de groep gelukkig mee en ook is het alle dagen droog gebleven.

 

Op de tweede dag ging de looptocht via het Doldersummerveld naar het Aekingermeer. Met de huifkar werd de groep vervolgens naar Camping Diever gebracht, waar de kinderen gedurende de tweede nacht in een trekkershut konden overnachten.

 

De school kiest er jaarlijks bewust voor om de schoolreis aan het begin van het schooljaar te doen. Dit alles in het kader van groepsvorming en het creëren van een positieve, sterke band in de groep.

 

Naast het overnachten in de natuur waren er nog tal van andere activiteiten die hun meesters georganiseerd hadden. Diverse bosspelen als vlaggenroof en levend stratego, vlottenbouw, boogschieten, een mountainbike clinic, soeplepels snijden, outdoor cooking en natuurlijk de bonte avond. Het was een enerverende, buitengewone schoolreis.